Kunsthaus Jägermeister on kokeellinen taideprojekti jossa Jägermeister tarjoaa kuudelle nuorelle taiteilijalle tilan ja materiaalit visionsa toteuttamiselle vapaudesta ja uudesta kulttuurin tulemisesta tänä haastavana aikana. Tilassa luodaan taidetta, uniikkeja vaatteita, installaatioita ja toteutetaan itseään.

Kunsthaus Jägermeisterissa syntyy taidetta ilman rajoja.


Tarkoituksena on inspiroida ja antaa suurelle yleisölle kurkistus katu-uskottavan ja raa’an taiteen tekemisen prosessiin. Kuuden viikon projektin aikana tarjoamme taiteilijoille resurssit taiteensa toteuttamiselle ja jatkuvaa mentorointia. Mentorointi, coachaus ja taiteen mahdollistaminen ovat projektin tärkeimmät elementit. Kunsthaus Jägermeister ei ole kilpailu, vaan nuorten taiteilijoiden ponnahduslauta taiteen ammattilaisuuteen. Tahdomme tuoda taiteilijoille työskentelyn rutiinia, määrätietoisuutta, kontakteja ja kehitysmahdollisuuksia, tarjotaksemme heille avaimet ammattitaiteilijaksi ryhtymiseen.

DSC09821.jpg

Kunsthaus Jägermeisterissa on viikottain mielenkiintoisia puhujia opettamassa taiteilijoille paikan päällä ja streamin välityksellä kaikille taiteen ystäville taiteen eri aihepiireistä. Kunsthaus Talks -koulutuksissa puhutaan mm. tasapainottelusta uskottavan taiteen ja kaupallisuuden välillä, oman gallerian perustamisesta sekä eri taiteenmuotojen vaikutuksesta globaaliin kulttuuriin. Facebookiin streamattavat koulutukset ovat interaktiivisia, ajankohtaisia sekä silmiä avaavia oppimiskokemuksia niin taiteen harrastajille, opiskelijoille kuin ammattilaisillekkin.

Projektin jälkeen annamme taiteilijoille mahdollisuuden löytää töilleen laajemman yleisön kutsuvierastapahtumassa, jonne kutsutaan taidepiirien vaikuttajia ja galleristeja. Teokset voivat myös löytää paikkansa mm. Suomea kiertävältä näyttelykiertueelta, ennen kuin ne lopulta huutokaupataan. Huutokaupan tulot jaetaan puoliksi taiteilijoiden ja kulttuurialan hyväntekeväisyysorganisaation kanssa.

Kunsthausin pääyhteistyökumppaneina toimivat Tempera & Geezers, jotka tarjosivat artisteille laadukkaita taidetarvikkeitä.

Lue täältä taiteen tohtorin Sam Inkisen artikkeli Kunsthausista.

  • Facebook
  • Instagram